Monday, 27 January 2014

Fakta dan ESP


Assalamualaikum..



Start with Bismillahirrahmanirrahim.. Petang Isnin yang damai ni nuha nak share fakta tentang ESP. Sebelum ni banyak juga entry tentang ESP kan. Tapi yang ni edisi fakta semata-mata. Jum..



1) ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaik pulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
2) ESP mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan adalah amat baik untuk kesihatan jantung.
3) ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
4) ESP tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
5) ESP mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh bagi mengekalkan tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
6) Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik.
7) ESP tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
8) ESP membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormone yang teratur.
9) Paras glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal.
10) ESP membantu menyokong system imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.


Tahukah Anda?


Indeks glisemik bagi peringkat karbohidrat adalah berdasarkan kesannya terhadap gula dalam darah. Karbohidrat yang cepat dicernakan mempunyai paras gula dalam darah yang tinggi. Tahap glisemik indeks rendah melepaskan gula ke dalam sistem secara perlahan. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangkamasa panjang.


Semoga info yang dikongsi bermanfaat kepada kita semua. Sharing is caring..




Nuha
017-4991289/ 012-6354797 (SMS/ WhatsApp)
SID 1017481




posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.