Monday, 16 March 2015

Indeks Glisemik

Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah.

Assalamualaikum & hai.

Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda.


Sumber Karbohidrat
Contoh Sumber Karbohidrat - Google Image
Baca: Fahami Indeks Glisemik

ANDA NAK KURUS?

Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amat penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka masa panjang.

Sebab tu nuha suka nasihatkan pelanggan-pelanggan nuha yang nak turunkan dan kawal berat badan supaya limitkan pengambilan makanan atau minuman berkarbohidrat dan bergula.

Sumber Karbohidrat
Sumber Karbohidrat - google image
Banyak amalkan pengambilan protein, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Baca: Kepentingan Protein

Tahukah Anda?

Sesetengah protein soya diproses dengan menggunakan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan saja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan semasa dalam pemprosesan.

Baca: 7 Manfaat Utama ESP

Energizing Soy Protein (ESP) dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan keseluruhan kebaikan soya kepada pengguna. 

Baca: 6 Perbezaan Energizing Soy Protein Shaklee Berbanding Jenama Lain

Hubungi nuha utk konsultasi penyusuan susu ibu & kesihatan, produk Shaklee, atau jika ingin menambah pendapatan dengan Shaklee.

Baca: Promosi Shaklee Mac 2015

Nuha
017-4991289 (sms/ whatsapp)
SID1017481
FB: nuha hayati

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan anda ke blog Nuha. Komen-komen positif dan membina adalah amat dialu-alukan. Terima kasih.